Страните от НАТО обсъждат разполагането на допълнителни ядрени оръжия, изваждайки

...
 Страните от НАТО обсъждат разполагането на допълнителни ядрени оръжия, изваждайки
Коментари Харесай

Столтенберг: Обсъждаме поставянето на ядрени оръжия в бойна готовност

 

Страните от НАТО разискват разполагането на спомагателни нуклеарни оръжия, изваждайки ги от складовете и поставяйки ги в бойна подготвеност на фона на засилващата се опасност от Русия и Китай, съобщи генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, представен от Ройтерс.

 

Превръщането на най-голямата АЕЦ в Европа във военна база е демонстрация на груба безнаказаност, сподели служебният министър председател

 

 Румен Радев разгласи по кое време привиква 50-ото Народно заседание 2 мин. Румен Радев разгласи по кое време привиква 50-ото Народно заседание  ГЕРБ-СДС предложения на срещи всички партии, които влизат в новия Народното събрание 2 мин. ГЕРБ-СДС предложения на срещи всички партии, които влизат в новия Народното събрание  Десислава Иванчева: Все още съм в пандиза, в сряда потеглям с рейса назад за Сливен 4 мин. Десислава Иванчева: Все още съм в пандиза, в сряда потеглям с рейса назад за Сливен  Мъж и жена се удавиха в Бургаско 1 мин. Мъж и жена се удавиха в Бургаско  Убийство с особена свирепост: Предадоха Рангел Бизюрев на съд за Димитър от Цалапица 3 мин. Убийство с особена свирепост: Предадоха Рангел Бизюрев на съд за Димитър от Цалапица  Там, където се роди „ Величие “: „ Исторически парк “ не е просто място за развлечение, а идеология 10 мин. Там, където се роди „ Величие “: „ Исторически парк “ не е просто място за развлечение, а идеология  Румен Радев разгласи по кое време привиква 50-ото Народно заседание 2 мин. Румен Радев разгласи по кое време привиква 50-ото Народно заседание  ГЕРБ-СДС предложения на срещи всички партии, които влизат в новия Народното събрание 2 мин. ГЕРБ-СДС предложения на срещи всички партии, които влизат в новия Народното събрание  Десислава Иванчева: Все още съм в пандиза, в сряда потеглям с рейса назад за Сливен 4 мин. Десислава Иванчева: Все още съм в пандиза, в сряда потеглям с рейса назад за Сливен  Мъж и жена се удавиха в Бургаско 1 мин. Мъж и жена се удавиха в Бургаско  Убийство с особена свирепост: Предадоха Рангел Бизюрев на съд за Димитър от Цалапица 3 мин. Убийство с особена свирепост: Предадоха Рангел Бизюрев на съд за Димитър от Цалапица  Там, където се роди „ Величие “: „ Исторически парк “ не е просто място за развлечение, а идеология 10 мин. Там, където се роди „ Величие “: „ Исторически парк “ не е просто място за развлечение, а идеология

В изявление пред английския вестник „ Телеграф “ той съобщи, че има оживени съвещания сред страните членки прозрачността към нуклеарните арсенали да се употребява като средство за въздържане.

„ Няма да се впускам в оперативните елементи какъв брой нуклеарни бойни глави би трябвало да бъдат в подготвеност и кои да бъдат на склад, само че би трябвало да се консултираме по въпроса. Именно това и вършим “, съобщи той пред изданието.

„ Прозрачността оказва помощ да се изпрати директно обръщение, че ние, несъмнено, сме нуклеарен съюз. Целта на НАТО е, несъмнено, свят без нуклеарни оръжия, само че до момента в който те съществуват, ще останем нуклеарен съюз, тъй като свят, в който Русия, Китай и Северна Корея имат нуклеарен боеприпас, а НАТО не, е по-опасен свят “, уточни генералният секретар.

 

Президентът посочи, че Русия няма желание да атакува НАТО

 

Миналата седмица Столтенберг съобщи, че нуклеарното оръжие е „ най-значителната гаранция за сигурността “ на НАТО и средство за запазване на мира.

 

 

Руският президент Владимир Путин на няколко пъти предизвести в предишното, че Москва би употребила нуклеарно оръжие, с цел да се отбрани при крайни условия, съобщи Българска телеграфна агенция. Тя упрекна Съединени американски щати и европейските им съдружници, че тласкат света на ръба на нуклеарен конфликт, предоставяйки на Украйна оръжие за милиарди долари, част от което се употребява против съветска територия.

Ще дадем ли реактори на украинците?

НАТО, което заема все по-значима роля в координирането на оръжейните доставки за Киев, рядко приказва обществено за нуклеарните арсенали, въпреки и да се знае, че Съединени американски щати са разположили атомни бомби на няколко места в Европа.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР